0
Кошик
0 грн.
Онлайн заявка

Ви можете вказати свій номер телефону і наші менеджери зв'яжуться з Вами найближчим часом..


Ваше ім'я*

Телефон*

Вкажіть запчастини, які Вас цікавлять*


Як перевірити пробіг на Шевроле Лачетти, як викрити недобросовісного продавця

Шевроле ЛачеттиКупівля уживаного автомобіля спричиняє за собою безліч небезпек. Однією їз них являється скручений пробіг. Відповідно, складно оцінити реальний стан автомобіля і вірогідну міру зносу запчастин Шевроле Лачетті.

Грішать подібним і автосалони, що продають під виглядом нових ті авто, які використовувалися для тест-драйва або були у використанні, але повернулися в салон по гарантії. 

Виконати скручування на більшості авто, включаючи Шевроле Лачетті, досить просто.

Проте приховати подібний факт повністю практично нереально.

І якщо на приладовій дошці можна добитися показників в 0, то у бортовому комп'ютері, «мізках» авто, ця інформація зберігається завжди. Це і можна використати для того, щоб упізнати реальний стан справ з пробігом авто.

Перевіряємо реальний пробіг авто самостійно

Для того щоб дізнатися реальний пробіг на Шевроле Лачетті знадобиться Bluetooth адаптер для бортового комп'ютера, а також будь-який смартфон з операційною системою Android. Важливо відмітити, що версія адаптера має бути не вища 1.5 – сучасніші пристрої не дозволять провести коректну перевірку.

Для того щоб отримати точну інформацію про стан Шевроле Лачетті виконуємо такі дії:

  • Готуємо до роботи ELM 327 – Bluetooth адаптер версії не новіше 1.5. Також слід заздалегідь підготувати телефон з ОС Android будь-якої версії з невеликим запасом вільної пам'яті. Підключаємо адаптер до діагностичного роз'єму, який знаходиться під торпедою.

ELM 327 - Bluetooth адаптер

  • Закачуємо на телефон програму Torque. Бажано використати версію 1.8.4, оскільки вона є простою в налаштуванні і дозволяє отримати усю необхідну інформацію. Важливо – програму не варто зкачувати з Play Market, оскільки там розміщена некоректно працююча версія. Слід пошукати її в інших джерелах.

Викачуємо на телефон програму Torque

  • Включаємо Bluetooth і проводимо сполучення смартфону і адаптера. Пристрій запросить пароль. Для цих моделей використовується стандартний код доступу – 1,2,3,4. Якщо код інший, то він зазвичай вказується в супроводжуючих документах.

Проводимо сполучення облаштувань

  • Запускаємо програму і приступаємо до необхідних налаштувань. Перед початком роботи з ПЗ слід запустити двигун Шевроле Лачетті і дочекатися моменту, коли на екрані телефону перестане блимати індикатор машини. Також проводимо перевірку версії устаткування у вкладці «стан адаптера».

Перевіряємо версію адаптера

  • Створюємо новий профіль. У панелі меню вибираємо пункт «Профілі». Ім'я задаємо довільно. Далі все залишаємо без змін за винятком пункту «Використати роздільні макети приладової панелі», навпроти якого необхідно поставити галочку. Натискаємо кнопку «Повернутися» і зберігаємо зміни.

Створюємо новий профіль, встановлюємо галочку

  • Заводимо Шевроле Лачетті і переходимо на розділ приладової панелі – деякі дані починають зчитуватися практично відразу. Після вивчення показників можна переходити до головного моменту, що цікавить - пробігу.
  • Вибираємо в меню розділ «Налаштування». Вибираємо параметр «Управління додатковими PID». У вкладці може бути порожньо. У такому разі натискаємо меню і вибираємо пункт «Додати новий набір» і підтверджуємо дію.

Додаємо новий пункт

  • Заповнюємо інформацію в редакторові PID. У першому полі вводимо режим і код запиту. Для цього набираємо в полі числову комбінацію 2105. Після цього задаємо повне і коротке ім'я параметра – пробіг або інша назва на ваше бажання. У полі «Одиниці виміру» вводимо параметр – км.

Редагуємо необхідний параметр

  • Головним моментом є формула. При її введенні не можна допускати помилок, оскільки від цього залежить достовірність інформації. Правильно введена формула має такий вигляд – ((AD<16)+(AE<8)+AF)/10. Після введення формули натискаємо ОК. Після цього з'являється додатковий PID у бортовому комп'ютері Шевроле Лачетті.

Вводимо формулу

  • Повертаємося на головну сторінку. Відкриваємо розділ «Приладова панель» і знаходимо вільний лист. Утримуємо натиснення на порожньому товкачі до появи контекстного меню. Вибираємо «Додати прилад» і вибираємо з доступних варіантів (розташовані в алфавітному порядку) створений PID. Також можна задати спосіб відображення інформації, наприклад, цифровий дисплей і вказуємо його розмір.

Вибираємо створений профіль

  • При виборі створеного параметра можна відразу побачити останнє зафіксоване комп'ютером значення. У нашому випадку це 68114,1 км. Можна змінювати кількість знаків після коми. Для цього утримуємо затиснутим значок. Після відкриття меню вибираємо розділ «Кількість знаків після коми» і вказуємо бажане значення.
  • Варто відмітити, що можливі незначні відмінності між показниками, зчитаним з ЕБУ і показаними на приладовій панелі Шевроле Лачетті. Це пов'язано з використанням різних алгоритмів підрахунку. Цей параметр не повинен сильно розрізнятися – різниця не повинна складати більше 3-5 тисяч кілометрів для автомобілів, які довгий час знаходяться в експлуатації. Якщо йдеться про нові авто, то тут різниці бути не повинно – максимум – 1-2 км. Важливе – достовірніше значення зберігається в ЕБУ, а не на приладовій панелі.

Перевіривши таким чином реальний пробіг автомобіля, можна бути точно упевненим в тому, що ви купуєте Шевроле Лачетті саме в тому стані, в якому вказує продавець.

Залишити відгук



Розкажіть друзям

» Всі новини

Корисні новини

Заміна датчика швидкості Чері Тіго Заміна датчика швидкості Чері Тіго

​ Датчик швидкості знаходиться на трансмісії  Chery Tiggo. Щоб запобігти можливому короткому замиканню та травмуванню, від'єднайте негативний клемний затискач акумулятора. Від'єднайте роз'єм електричного з'єднання від...

Підтяжка ременя ГРМ Шевроле Авео, Деу Ланос, ЗАЗ Віда Підтяжка ременя ГРМ Шевроле Авео, Деу Ланос, ЗАЗ Віда

При заміні ременя ГРМ або сервісному обслуговуванні газорозподільного механізму Шевроле Авео, а також Деу Ланос і багатьох інших авто цього класу, виникає необхідність у контролі ступеня натягнення ременя . Артикул натяжного ролика ГРМ Шевроле Авео, ЗАЗ Віда :...

Заміна термостата і помпи Джилі Емгранд ЕС7 Заміна термостата і помпи Джилі Емгранд ЕС7

Система охолодження двигуна Джилі Емгранд ЕС7 потребує регулярного контролю. Особливої уваги потребують водяна помпа і термостат . При неправильній роботі системи охолодження є високий ризик перегріву двигуна . Артикул водяної помпи Джилі Емгранд ЕС7 :...

Перевірка міток ГРМ Шевроле Лачетті Перевірка міток ГРМ Шевроле Лачетті

​ Важливою складовою двигуна Шевроле Лачетті є вузол ГРМ . Це так званий газорозподільний механізм, який відповідає за черговість фаз впорська паливо-повітряної суміші та відведення продуктів згоряння. При неправильній роботі ГРМ Chevrolet Lacetti порушується синхронізація...

Прокачування гальм Ланос Прокачування гальм Ланос

​ У гальмівній системі Деу Ланос не повинно бути повітря. Якщо гальмівна рідина змішується з повітрям, вона може почати кипіти і пінитися . Це зробить педаль гальма неефективною. При будь-якому втручанні в систему циркуляції гальмівної рідини Daewoo Lanos потрібно буде...

Дивитися всі новини!

Огромный каталог запчастей ➤ Всегда низкие цены в магазине и большой выбор

Втулка стартера AS (12.0615.04 10) Втулка стартера AS (12.0615.04 10)
30
Ремень ГУР 3PK510 3412012105 1038002449 Ремень ГУР 3PK510 3412012105 1038002449 Джили СК2
116
Свеча зажигания NEW EC7 2015- Свеча зажигания NEW EC7 2015- Джили FC
287
Накладка торпедо левая Накладка торпедо левая Чери Истар
2
Шестерня коленвала IJI Шестерня коленвала IJI Чери Истар
650
Фильтр салона MANN Фильтр салона MANN Джили Эмгранд ЕС7
75
Пружина подвески задней Пружина подвески задней Джили FC
619
Трос стояночного тормоза Трос стояночного тормоза Дэу Нексия
672
Болт шатуна Болт шатуна Дэу Матиз
28
Сухарь клапана 1,5 Сухарь клапана 1,5 Дэу Ланос
24
Стартер Стартер Чери Елара
2154
Фара задняя левая Фара задняя левая Джили Джи Си 6
4283
Корзина сцепления (190 мм) Exedy Корзина сцепления (190 мм) Exedy Джили СК
1339
Диск колеса штампованный Диск колеса штампованный Чери Куку
2450
Ручка двери внутренняя левая Китай Ручка двери внутренняя левая Китай
200


Підписка на блог
.